Aktuální články a sesterských blozích

úterý 19. června 2018

Pekařov, V.Losiny, Tulinka

Mapa jpg / Fotoalbum

Ujeto 42,97 km / Čistý čas 2:07 / Průměr 20,29 km/h

Králický Sněžník a část Rychlebských hor ze silnice nad Horním Bohdíkovem

Jelikož musím večer opět do práce, dopolední projížďka mě nesměla zničit. Volil jsem proto uměřeně délku, náročnost i tempo. Úplně se nepodařilo dostát předsevzetí hubnout, protože při průjezdu Velkými Losinami je obtížné nezastavit se v cukrárně pro něco dobrého.
Na Horní Bohdíkově hodinu po startu, v Pekařově o deset minut později. Malá pauzička u kostelíku a poté už sjezd kolem Fridrychu zpět k Žárové. K Frydrychu se jede po asfaltu, to je v pohodě. Dál číhá štěrk, který vždycky dost podceňuji a pak mě překvapí, že je hnusnější, než jsem čekal. Po nezbytném dortíku v Losinách pokračování na Ludvíkov a odtud lesem, částečně po NS Bukovka a rejchartické Andělské stezce do Šumperka. Potěší opravená cesta od rozcestí Tulinka k šumperské sanatorce (právě v demolici). Je to úplně jiné poježdění.

Před pekařovským kostelíkem 

Hřbitov a kostelík v Pekařově

pekařovský včelařský výzkumný ústav

Na Fridrychu

Frappé a dortík

Ludvíkov

Lesní balneo na NS Bukovka

Mapa

1 komentář:

  1. Nad Pekařovem jsem byla loni na podzim 2x a moc se mi tam líbí. Jednou, když bylo po dešti a hory byly v mlze, podruhé za slunečného počasí. Jela jsem přes Hanušovice a zpět přes Žárovou a moc jsem si jízdu vychutnala. Letos jsem zatím absolvovala jen asi 50 km okruh, jinak jen kratší trasy. V tom horku se mi moc nechce, a tak oceňuji každého, kdo vyjede nebo vyjde na túru. Jinak mě překvapila demolice tak krásné vilky Sanatoria, stále jsem doufala, že se někdo ujme renovace a vrátí zašlou slávu tohoto místa. Přeji hodně šťastně ujetých km. Mirkaw

    OdpovědětVymazat