Aktuální články a sesterských blozích

středa 2. srpna 2017

Přemyslov a Bukovice

Ujeto 44,91 km / Čistý čas 2:04 / Průměr 21,61 km/h / Maximum 60,5 km/h (vypozorováno)


Ve dnešním pařáku byla odpolední jízda na biku brutální. Z asfaltu sálal žár a já se potil tak jak snad nikdy. Navíc mám dojem, že rozpálený povrch způsoboval větší přilnavost pneu, kvůli čemuž se jelo ještě hůř. Ve stoupání z Rejhotic na Přemyslov bylo tak špatně, že jsem se musel opláchnout v potoce. Asi to pomohlo. Navíc po odbočce ze silnice k Bukovicím se jelo ve stínu a mnohem lépe. Nejvyšší bod trasy leží v necelých 700 metrech. Nejsou to kdovíjaké hory, ale i tohle se snad podepsalo na dýchatelnějším ovzduší. Sešup dolů z Bukovic byl orgastický. Proudící vzduch mě krásně ochladil a sešup tak jako tak každého cyklistu potěší, zvlášť pokud do té doby jen makal do krpálu. Vysledoval jsem, že rychlost se mi během toho vyšplhala až nad šedesátku. To už jsem se začal trochu bát situace, kdy by ze zatáčky na úzké silničce vyjelo auto, a raději jsem přibrzdil. V Losinách jsem si dopřál na náměstí zmrzku a u zámku studenou kofolu. Já si tedy chtěl něco dát hned na začátku, ale bylo mi to tak nějak blbé a měl jsem pocit, že si dobrotky musím zasloužit. Osvěžení tedy zasloužené bylo. Skoro 45 km v takovém parnu odměnu přímo vyžaduje.

PS: Zítra dorazí nové pláště. Jsem na ně zvědavý. Objednal jsem Schwalbe Smart Sam 2017 v šířce 1,75" a slibuji si od toho snazší přesuny po silnici a do kopců. Teď jezdím Maxxis Crossmark 2,1". Už se pomalu sjíždí a chtělo to změnu. Po otestování dám vědět.


Obě fota pořízena mobilem při stoupání z Přemyslova na Bukovice

13 komentářů:

  1. Tak přece :). A dobrý ne? Matttyna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím co přesně myslíš, ale celkově dobrý. Co ty? Já už si ani nebyl jistej jestli žiješ :-)

      Vymazat
    2. No, ty smart samy jsem myslela :). Jo, půjčuju si teď od pritele Authora. Trošku lepší pojezd než na Premiérovi :). Chystám se na delší cestu na kole Ol - Spk - Stare město a zpet. Tak uvidíme :). Matttyna

      Vymazat
    3. Aha, to mi nedošlo :-) Mám je v šířce 1,75". To je jen o málo větší než pláště na krosse, ale tak jsem to vlastně chtěl. Po silnici valí jako čert, v lehkém terénu stačí a žádné brutality stejně nejezdím. Jen mě trochu štve, že kolo s nimi nevypadá tak drsňácky jako na širších gumách :-D

      Vymazat
  2. Haha :). Author už je snad dostane brzo taky. Do treka jsou docela široké a vysoké. Asi budu muset doma nejak diplomaticky sdělit, že to bude chtít posunout blatníky. Teď jsou na Authorovi pláště Panracer, který jsou unikátní nabalovanim bahna. Napatlá se to ze stran, zalepí to brzdy a klouže to jedna baseň.Smart sam jsem ale viděla v ty extra široký horský verzi. Proč jsi zvolil úzký?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ony se dají koupit i v rozměru pro klasické crossy, tuším v rozměru 700x35 nebo tak něco, takže se ti tam vejde v pohodě. Já mám ještě pláště 2,1" a drapáky 2,2", ale asi nejuniverzálnější pro mě jsou ty užší 1,75". Nějaký Panacery jsem jezdil dloiho předtím a byly fajn. Jo a musím ocenut, že u kola vytrváváš :-) Jen tak dál.

      Vymazat
  3. Jop, ty 35 právě mám. Ale na Premiér už se spolu s novým kolem pod blatník nevejdou. Brousilo to. Tak šel blatník dolů. Uvidím jak to bude s předním kolem. A na Authorovi to bude asi podobné. Stačí jedny bahenní lazně a je to v pytli :). Jinak ráda objevuju kraj vlastními silami, tak asi peoto mě to furt baví :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak Premiér bylo primárně silniční kolo - tam se to snad dá pochopit. Ale pokud máš Authora na trekovém rámu s trekovou vidlicí, plášť 35 by určitě brousit neměl. Na svém krosíku jsem normálně vozil 700x42. No a to objevování je super. Poflakuju se vesměs furt jenom okolo Šumperka a pořád je dost míst, kde to neznám :-)

      Vymazat
    2. Mám obavu, že ten tam brousit bude. Ty blatníky jsou strašně nízko. Každej lístek tam dělá binec, stačí trochu písku...

      Jo, tak velká cesta proběhla, Olo- Špk, Špk-Kunčice a Kunčice-Olo. A dobrý. Kdo by to čekal :))

      Vymazat
    3. Tý jo, tak to je super. Závidím a gratuluju. Já mám teď sice dovolenou, ale je to spíš "dovolená" s blinkajícími dvojčaty a prakticky domácím vězením. Po nějaké podobné trase bych skočil jak slepice po flusu :-)))

      Vymazat
    4. Díky. Vzpomínala jsem na Tebe, hlavně na těch zkratkách u Mohelnice, který jsem okopírovala z Tvýho výletu :). A ještě rozšířila o úsek Bohuslavice-Leština po hrázi :).
      Jen jsem si zapomněla rukavice, druhý den jsem musela dokoupit. Ale během těch 60km se mi solidně skřípnul nerv, a ještě to furt není úplně OK :-).
      Třeba Ti to jednou vyjde, a když to spojíš s přespáním, tak můžeš jet klidně Špk-Olo-Brno. Žena určitě ocení možnosti nakupování ;).

      Vymazat
    5. To mě těší, že jsem tě inspiroval :-) Ten úsek mezi Bohuslavicemi a Leštinou samozřejmě znám - jel jsem tamtudy zrovna včera z Úsova.
      Díky za tip na výlet se ženou, ale ty si fakt myslíš, že ona by někam jela na kole?
      HÁÁÁ!!! HÁÁÁÁÁÁ!!!! HAHAHA!!! HUHAHAHAHÁÁÁÁÁ!!!!
      To by neklaplo :-)
      Rukavice si určitě pořiď. Já měl skoro deset let výborné Poledniky. Předloni už byly zničené tak jsem koupil Authory, ale nějak mi nesedly a když jsem je pak zapomněl na Rabštejně, ani mě to moc neštvalo. Teď mám jakési Pell's a spokojenost, byť na staré dobré Poledniky nemají.
      No nic, měj se, jdu se věnovat prckům :-)

      Vymazat
    6. Ne, ja myslela, že by žena jela s dětmi zvláště ;). A oslavovali by Tě v cíli. Jinak rukavice mám a dobrý, jen jaem je omylem nechala doma :))

      Vymazat